DIS ALARM

Megbízhatóság, szakértelem, tapasztalat

A DIS Holding cégcsoport tagjaként a D.I.S. Alarm Kft. biztonságtechnikai, távfelügyeleti és tűzvédelmi szolgáltatást nyújt társasházak, lakóparkok, ipar- és logisztikai központok, építőipari területek, továbbá bevásárlóközpontok, parkolók és a hozzájuk tartozó külterületek számára. Vállaljuk elektronikus betörés- és támadásjelző, tűz- és CO szint jelző, valamint videó megfigyelő rendszerek tervezését és telepítését, illetve az átadás utáni karbantartással kapcsolatos feladatokat. Széles körű tapasztalatunk van elektromos beléptető és távfelügyeleti rendszerek telepítésében és üzemeltetésében. 


Biztonságtechnikai, tűzvédelmi és távfelügyeleti szolgáltatásaink 

Rugalmas és teljes körű szolgálgatásokkal állunk rendelkezésre

Biztonságtechnikai rendszerek tervezése 

Egy biztonságtechnikai rendszer megtervezése, megvalósítása hozzáértő szakembereket igénylő, komoly feladat. A tervezési folyamat során több tényezőt is figyelembe veszünk, a vonatkozó életvédelmi és vagyon védelmi jogszabályoktól a rendszert kezelő biztonsági személyzet tagjainak képzettségén át a beruházási és üzemeltetési költségekig. Gyártótól és gyártmánytól függetlenül megkeressük ügyfelünk számára a legoptimálisabb rendszert, a védendő objektum jellegének, a rendelkezésre álló anyagi eszközöknek és az elérhető legmagasabb technikai színvonalnak a figyelembevételével. A különböző rendszereket az elismert és nagy gyártói múlttal rendelkező cégek termékeiből állítjuk össze, melyek garantálják a stabil működést akár évtizedekig.

Riasztórendszerek telepítése és üzemeltetése

A behatolásjelző rendszereket arra tervezték, hogy az épületbe történő illetéktelen behatolást jelezzék, és a lehető leggyorsabban információt küldjön a megfelelő személyeknek vagy akár a távfelügyeletnek. Nem alkalmas a betörés megakadályozására, de jelentősen tudja mérsékelni az anyagi kárt főleg, ha távfelügyelettel és kivonuló szolgálattal van összekötve. A telepítésre kerülő technikai eszközöket, rendszereket a védendő értéknek, kategóriának megfelelően választjuk ki figyelembe véve a megrendelői igényeket is. Cégünk többféle típusú rendszer telepítésben jártas, ezek, mint kültéri-, mint beltéri védelemre alkalmas vezetékes vagy akár vezetéknélküli rendszerek is lehetnek.

Kamerarendszerek telepítése és üzemeltetése

A videó-megfigyelő rendszerek alkalmazhatók különböző létesítmények, objektumok - társasházak, gyárak, irodák, szállodák, stb. - belső, illetve külső védelmének ellátására, amelyek egyre nagyobb szerepet kapnak napjainkban a komplex vagyonvédelem során. Az igényeknek megfelelően éjszakai megfigyelésre is nyújthat megoldást: a normál üzemmódból sötétedéskor automatikusan infra üzemmódra váltó kamerák, ún. éjjellátó kamerák kerülnek beépítésre. A modern technika lehetővé teszi a távoli megfigyelését is, így diszpécserközpontunkból 24 órás megfigyelést biztosítunk, illetve ön is bármikor rátekinthet ingatlanára. A rendszer kialakítása során figyelembe vesszük, hogy a kamerák elhelyezésével személyiségi jogokat ne sértsünk, ugyanakkor a vagyonvédelemre szánt beruházás az ésszerű költséghatékonyság mellett fokozott védelmet eredményezzen.

Beléptető rendszerek telepítése és üzemeltetése

A beléptető rendszerek hatásosan egészítik ki a behatolás- illetve videokamerás védelmet, hiszen pontosan ellenőrzik és szabályozzák, hogy az egyes belépési pontokon ki, mikor és hová szeretne bejutni. Az alkalmazott beléptető rendszerek működési elve és felépítése sokféle lehet. A rendszer elsődleges feladata, hogy a védett területen szabályozza a mozgást, védjen az illetéktelen belépésektől, illetve a szükséges mértékű kontrollt biztosítsa a személy- és gépjárműforgalom felett. Ezáltal lehetővé válik a személyek mozgásának, illetve tartózkodási helyének meghatározása, valamint kombinálva egy nyilvántartó programmal, követni lehet, hogy mikor mennyi időt tölt el bizonyos helyeken.

Tűzvédelemi szolgáltatások, tűzjelző rendszerek

Olyan tűzjelző rendszereket tervezünk, ajánlunk és telepítünk, amelyek precízen, gyorsan és üzembiztosan jelezik a tűz keletkezését már a tűz első jelzésére. A telepített oltórendszerünk képes elfojtani a füstöt és hőt, és kordában tartani a tűzoltóság kiérkezésésig. A beépített füstelvezető rendszereink biztosítják a kijelölt menekülési útvonalakat, a biztonságos menekülést az épületből a bent tartózkodók számára. Tűzgátló, füstgátló ajtókkal, tűzvédelmi lezárásokkal, csappantyúkkal beépített oltórendszer hiányában is kordában tudjuk tartani a keletkezett tüzeket, meggátolva, hogy az épület más részeit is elérjék a lángok és nagy mennyiségű füst.

Távfelügyelet - vagyon- és életvédelem 

Az őrzés-védelem magas fokú biztonságot nyújtó megoldása, amely kombinálja a szakképzett élőerős őrzés és a modern technikai eszközök által kínált előnyöket. A védendő objektumból (lakás, iroda, raktár, szálloda, étterem, üzlet) érkező riasztás esetén a járőrszolgálatot ellátó kollégáink a lehető legrövidebb időn belül kiszállnak a helyszínre, és a diszpécser közreműködésével felmérik a helyzetet, majd a megfelelő intézkedésekkel kezelik a problémát. A telepített riasztórendszeren keresztül többféle jelzés fogadására van lehetőségünk, így a diszpécserközpont már a jelzés beérkezésekor hozzájut az intézkedéshez elengedhetetlen információkhoz (pl. betörésjelzés, tűzjelzés, üvegtörés, támadásjelzés, pánikriasztás, kényszernyitás jelzése, áramszünet jelzése, stb).

Kizárólag bevizsgált, TÜV, CE, és/vagy MABISZ tanúsítvánnyal rendelkező berendezéseket telepítünk, a Magyar Biztosítók Szövetségének ajánlásai szerint. A cégünk által ajánlott, és kivitelezett beléptető és egyéb rendszerek rendelkeznek az összes szakmai engedéllyel.